Turniej Drugiej Szansy (PG2)

Zaczęty przez Szarik, Czerwiec 25, 2009, 09:46:30 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Roberto_tr

Ok. Ja juz swoje punkty ujemne wysłałem na @ z forum.

Pytanko: czy będą opublikowane tylko końcowe wyniki głosowania czy też pokażecie kto jak głosował ?

Skoro zapisy trwają o tydzień dłużej to warto by było wysłać @ do wszystkich graczy (newsletter) że ciągle mogą dołączyć do listy uczestników.
Nie każdy przecież zagląda na forum :)

Rommel

Cytat: Roberto_tr w Lipiec 08, 2009, 11:51:00 AM
Pytanko: czy będą opublikowane tylko końcowe wyniki głosowania czy też pokażecie kto jak głosował ?
Dobre pytanie, wg mnie powinne zostać opublikowane z podaniem kto i jak głosował
Cytat: Roberto_tr w Lipiec 08, 2009, 11:51:00 AM
Skoro zapisy trwają o tydzień dłużej to warto by było wysłać @ do wszystkich graczy (newsletter) że ciągle mogą dołączyć do listy uczestników.
Nie każdy przecież zagląda na forum :)
Zgadzam się, niech Szarik wyśle emeila
Cytat: Janus w Lipiec 08, 2009, 09:28:39 AM
dokonałeś słusznej dedukcji ;D
we wszyskich prestiż 100/100
Proponowałeś Janus Dunkierke, ale jej się nie gra na ustawieniach po 100.
Niemcom powinno się przyznać więcej

giees

W sumie to bym sie zapisal ale chcialbym moc podac tez swoje scenariusze , mozna ?
Wyszukiwarka ogloszeniowa Broomer.pl. Znajdz samochod.

Sir Daban

A w :
Race to Dunkirk   SSI   Janus   200   100 ? czy 100:100
tak było w proadniku

Sir Daban

Giees: zapraszamy do Turnieju - jednak lista scenariuszy jest już zamknięta. Otrzymałem już 4 głosy od graczy - gdybyśmy mieli zmieniać listę musieliby ponownei głosować.

Rommel: Co do głosowania - do zakończenia głosowania nie ma mowy o publikacji takich danych - ani rankingów przejsciowych po to aby nikt się nie sugerował wynikami, czy kalkulacjami. Oczywiście gracze mogą sami, w kazdej chwili ogłosić swoje typy na forum, czy prywatnie komuś je przedstawić. Jedynym problemem jestem ja - ponieważ mam wgląd w głosowanie - lecz na razie nie przeglądałem szczegółowo zgłoszeń, ani nie robiłem raportu. Sceny pdoałem jako pierwszy, głosować jeszcze nie zdążyłem ,skończyłem wczoraj (w zasadzie dzisiaj) bardzo późno, a dopiero wróciłem z pracy. Jak tylko uporzadkuję sprawy turnieju (roześlę e-maile, zrobię stronę w php) włączę panzera i na szybko postaram się wybrać sceny do odrzucenia wg. mnie. Większości scenów nie znam i nigdy nie widziałem, a choć miałem dostęp do zgłoszeń założyłem sobie embargo na gre na nowych scenach do czasu zakończenia zgłoszeń. Po zakonczeniu zgłoszeń podanie tych informacji jest jak najbardziej możliwe- ale skoro nie było o tym mowy w regulaminie to do każdego z graczy wyślę zapytanie czy zgadza sieaby upublicznić jego głosowanie wraz publikacją wyników głosowania. Jeśl isię zgodzi to opublikuję, jeśli nie to nie.

PitekWaleczny

Cytat: Sir Daban w Lipiec 08, 2009, 06:07:58 PM
Jeśli się zgodzi to opublikuję, jeśli nie to nie.

Ja co prawda jeszcze negatywnie na sceny nie glosowalem ( na weekend sobie siade i zastanowie sie ), to juz teraz wyrazam zgode na publikacje moich niezwykle podstepnie i sprytnie przemyslanych z nutka ekspresji wynikow glosowania. 
W tej chwili w Polsce 1.5 mln ludzi spi, 1.1 mln ludzi uprawia seks, 2.8 mln ludzi je... A Ty siedzisz i czytasz moj opis. GRATULACJE!!!!!

Roberto_tr

Ja też się zgadzam, ale tak jak napisałem Ci Sir w @ dopiero po zakończeniu głosowania, aby jak sam zauważyłeś, ktoś się tym głosowaniem nie sugerował.

Co do Twoich typów Sir Daban, to wyślij je jak najszybciej do Szarika i np do Depeta.
Będą oni twoim alibi :)

Sir Daban

Aby nikt się nie czepiał wysłałem właśnie oficjalnie typy na konto TDS - będzie do sprawdzenia. To pewien minus bycia koordynatorem bo musiałem głosować bez  spokojnego obejrzenia scenów i wybrania rzeczywiście najmniej pasujących, a po prostu wybranie tych o których myślę że mogłyby być najmniej pasujące.

Rommel

Cytat: Sir Daban w Lipiec 08, 2009, 06:07:58 PM
Rommel: Co do głosowania - do zakończenia głosowania nie ma mowy o publikacji takich danych
Oczywiście że po zakończeniu głosowania
Cytat: giees w Lipiec 08, 2009, 05:02:31 PM
W sumie to bym sie zapisal ale chcialbym moc podac tez swoje scenariusze , mozna ?
Przystąp do turnieju generale. Propozycje scenariuszy nie są aż tak istotne, najważniejsze jest dobre głosowanie by się nie powtórzyła historia z MP.

giees

Cytat: Rommel w Lipiec 09, 2009, 12:50:03 PM
Przystąp do turnieju generale. Propozycje scenariuszy nie są aż tak istotne, najważniejsze jest dobre głosowanie by się nie powtórzyła historia z MP.
Ale ja mam taka fajna liste scenariuszy ze na pewno nikt by nie glosowal negatywnie :D
(z tej listy widzialem na oczy 2 scenariusze wiec chociaz iluzorycznie zwiekszylbym szanse zagrania czego nad czym nie musze myslec - czasu na nauke malo)

Moze nastepnym razem sie nie spoznie , milej gry Panowie.
Wyszukiwarka ogloszeniowa Broomer.pl. Znajdz samochod.

Janus

czemu dunkierka 200na 100
niemcy nie musza koniecznie wygrywać ;D
prestiż oczywiście 100 na 100 >:D

Rozprza

Mam pytanie zasadnicze:
jak się gra przez skype?
Czy ktoś może mi to wyjaśnić (najlepiej zagrać kilka tur poglądowych)?
W przeglądarce można "ustawić" sprawdzanie pisowni. To nie jest trudne...

Roberto_tr

Gra się zasadniczo tak jak PBEM.

Różnica polega na tym że zaczyna się grę jednocześnie i turę wysyła po rozegraniu przeciwnikowi.
Wtedy rozgrywa Twoją a Ty jego, dzięki temu gra nie ma przestojów.

W kazdej chwili mozesz przerwac gre i umówic sie na inny termin.

Jesli chcesz to mozemy cos zagrać dla treningu ... żadnych rejestracji gier i punktów, ot zwykły sparing ;)

Rozprza

Dzięki za e-maile. Dla mnie gra z żywym przeciwnikiem to nowość i najbardziej nie mogę się przyzwyczaić do gry jednocześnie obiema stronami. Gram obecnie z Rommlem Gustaw Line i nie wiem co się dzieje. Mam nadzieję, że z Pitek Waleczny będę mógł zagrać coś co znam (Bzurę lub Łódź).
Ps
Życzę wszystkim spotkania ze mną w finale. ;D
W przeglądarce można "ustawić" sprawdzanie pisowni. To nie jest trudne...

Rommel

Proszę o opublikowanie moich typów i uważam że powinne zostać opublikowane wszystkie typy.