Fulda #2 - prace budowlane

Zaczęty przez sympatyk, Lipiec 30, 2025, 07:59:32 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

sympatyk

Popatrzyłem na tworzący się nowy scenariusz --> ile jednostek chcesz umieścić wewnątrz "obszaru specjalnego"?
Wygląda, że 200 ... jest już ok. 150, a brak arty ...

Nie wiem jaki jest Twój zamysł, jednak czarno widzę --> to jest obszar dla grupy specjalnej --> wojska lądowe będą miały swoje zajęcie - zdobyć VH i SH
Miało być miejsce na niezauważalny desant np. artylerii --> te wszystkie samochody, autobusy będą się poruszać - wiec gdzie?
Rozumiem, że aby nie wchodzić z zewnątrz potrzebne są porządne bunkry - ale w środku tyle bunkrów AT? i to takich? --> Jaka jest siła Twojej grupy spec? - naprawdę dasz radę? --> ile i jakich jednostek swoich do tej akcji przeznaczasz?

Jesteśmy na ziemi NRD, więc miasta zwłaszcza VH i SH będą umocnione i łatwo nie będzie --> może być potrzeba likwidacji rakiet dalekiego zasięgu --> skąd weźmiesz ludzi, jak wszyscy będą zaangażowani w niszczeniu bunkrów, ckm, wieżyczek i tych wszystkich wynalazków, co są w środkowej strefie?

Jaro

Cytat: sympatyk w Dzisiaj o 08:17:08 PMPopatrzyłem na tworzący się nowy scenariusz -->
Ciekaw byłem, kiedy zerkniesz...

Cytat: sympatyk w Dzisiaj o 08:17:08 PMile jednostek chcesz umieścić wewnątrz "obszaru specjalnego"?
Wygląda, że 200 ... jest już ok. 150, a brak arty ...
Jeszcze obronę pelot, strażników z psami i kilka jednostek NKWD

Cytat: sympatyk w Dzisiaj o 08:17:08 PMNie wiem jaki jest Twój zamysł, jednak czarno widzę --> to jest obszar dla grupy specjalnej -->
To jest specjalny ośrodek badawczy i poligon oraz miejsce do instalacji wyrzutni do ataku na kraje zachodnie. Dlatego strefa jest zamknięta i pilnie strzeżona. Natomiast w strefie nie będzie wielkich sił. Bunkry, punkty kontrolne, wieżyczki należy zignorować. No chyba, że będzie zapas wolnego czasu. Grupa specjalna ląduje w środku i uderza na wskazane punkty. Reszta ich nie interesuje.

Cytat: sympatyk w Dzisiaj o 08:17:08 PMMiało być miejsce na niezauważalny desant np. artylerii --> te wszystkie samochody, autobusy będą się poruszać - wiec gdzie?
Poruszanie się jednostek jest zaplanowane w sposób, który nie ujawni desantu. Desant powinien wylądować w lesie. Starałem się nie dawać niczego w lasach a jeśli przy lesie to tylko sporadycznie aby las był miejscami do lądowania i zatrzymania samolotów zwiadowczych.

Cytat: sympatyk w Dzisiaj o 08:17:08 PMRozumiem, że aby nie wchodzić z zewnątrz potrzebne są porządne bunkry - ale w środku tyle bunkrów AT? i to takich? --> Jaka jest siła Twojej grupy spec? - naprawdę dasz radę? --> ile i jakich jednostek swoich do tej akcji przeznaczasz?
Bunkry są po to, aby gracz nie chciał tam atakować siłami głównymi. Bunkry należy zostawić w spokoju.

Cytat: sympatyk w Dzisiaj o 08:17:08 PMJesteśmy na ziemi NRD, więc miasta zwłaszcza VH i SH będą umocnione i łatwo nie będzie --> może być potrzeba likwidacji rakiet dalekiego zasięgu
Dzięki za pomysł. Takiego planu mi brakowało dla sił głównych.
Pozdrawiam,
Jaro
------------------------------------------------------
Repozytorium plików instalacyjnych gry:
Dropbox: https://www.dropbox.com/sh/z4l7rs71sxk1jc6/AAD8v6sMojApzyD4NG3IFK4ca?dl=0
OneDrive: https://1drv.ms/f/s!Am2aTZH9AOcoanwyUg8_mMB5lwI

Waldzios

Wrzuciłem na próbę komplet jednostek z ikonami JRMBx.
Sprawdź, czy uda Ci się coś użytecznego złożyć z tych klocków.

Do pobrania:
Pliki efila: GusOpen7714(test).zip;
Pliki ikon: bez zmian;

To efil testowy, nowe jednostki są dodane tylko na próbę.
GusOpen - aktualizacje/updates: EFile , EquipIcons

Jaro

Cudowne.  :bow

Co zrobiłeś, że atakowane się nie obracają?
Możesz usunąć obracanie dla: 1255  Building - FRT All Countries?

Jakbyś jeszcze dorzucił budynki i checkpoint, o których pisałem.
Pozdrawiam,
Jaro
------------------------------------------------------
Repozytorium plików instalacyjnych gry:
Dropbox: https://www.dropbox.com/sh/z4l7rs71sxk1jc6/AAD8v6sMojApzyD4NG3IFK4ca?dl=0
OneDrive: https://1drv.ms/f/s!Am2aTZH9AOcoanwyUg8_mMB5lwI