Kampania testowa dla OGNF

Zaczęty przez Gustlik, Wrzesień 16, 2012, 10:03:08 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

czata

Cytat: Gustlik w Wrzesień 18, 2012, 08:23:33 PM
CytatUporałeś się z problemem wyświetlania ikon? Bo w kampanii testowej wyświetliła mi się ikona zaprzęgu, zamiast pociągu.

Nie, to nie to - pociąg akurat wyświetla się dobrze.
W takim razie, to błąd:

EDIT. Czy myślałeś, żeby wypróbować grę z dwoma przeciwnikami z jednego kraju (jeden ustawiony ofensywnie, a drugi defensywnie)? Może dałoby radę jeszcze wprowadzić coś takiego do któregoś scenariusza?

mara

Przy okazji chciałem zapytać o funkcjonowanie pociągu pancernego - czy nic się nie zmienia?

Gustlik

CytatPrzy okazji chciałem zapytać o funkcjonowanie pociągu pancernego - czy nic się nie zmienia?

Nic, z tym że teraz jeździ po torach, a nie po sztucznych heksach "port"

A z tą ikoną nie wiem co zrobić. Może poczekajmy czy komuś jeszcze pociąg będzie się źle wyświetlał....
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

mara

Czy jest teraz możliwość tworzenia składów kolejowych?

derwiszx

Czy coś źle zrobiłem?  Germany maja u mnie flagę czerwono-czarną z sierpem i młotem????

1. Założyłem nowy folder na GusEfileNF i tam wkleiłem podany w linku efil
2. ściągnąłem najnowszy openicons i również zrobiłem update w katalogu głównym gry.
3. na koniec do katalogu scenario wkleiłem testową kampanię

EDIT

Zdaje się, ze ten EFILE OGNFGUSEFILE ktory ściągnąłem z zapodanego linka był niekompletny  nie było w nim katalogu Opendat więc wkleiłem ten katalog ze starego Gusefile i pewnie stąd te błędy. Po usunięciu zawartości Opendat flagi zniknęły i  pojawił się komunikat:
"Cannot find inspect medals or leaders graphics, even in datfile"

Co mam zrobić żeby pojawiły się właściwe flagi?

EDIT2

Wkleiłem ponownie zawartość katalogu Opendat ze starego efila i tym razem pojawiły się właściwe flagi na właściwych miejscach.  :D

P.S.
Potwierdzam, że gra wykłada się na dotychczasowym spolszczeniu.

Gratia gratiam parti

Gustlik

Cytat1. Założyłem nowy folder na GusEfileNF i tam wkleiłem podany w linku efil

Nie zakładaj nowego katalogu, tylko podmień w dotychczasowym pliki efila (ze starego zrób sobie kopię gdybyś chciał wrócić)

Tak będzie najpewniej. Ten efil musi pracować dokładnie tak jak stary - jeśli chodzi o grafikę.
No a w razie dalszych kłopotów - zapytaj Kowdara.

EFILE, KAMPANIE:

Gustlik

CytatCzy jest teraz możliwość tworzenia składów kolejowych?

Nie, no bez przesady - heks to 1,5 kilometra. Jak długi chciałbyś taki skład robić?

EFILE, KAMPANIE:

derwiszx

Już sobie jakoś poradziłem.  Edytowałem tamten post i napisałem co zrobiłem.

Stary efil ciągle mam zainstalowany bo muszę na nim dokończyć Zielone Diabły, a poza tym nie przeszkadza mi on.
Gratia gratiam parti

derwiszx

Cytat: derwiszx w Wrzesień 18, 2012, 11:04:17 PM

P.S.
Potwierdzam, że gra wykłada się na dotychczasowym spolszczeniu.

A jednak wycofuję się z powyższego,  teraz już wszystko się naprawiło i mozna grac na starym spolszczeniu. Póki co gra nie wiesza się. Nie wiem dlaczego poprzednio były z tym problemy.
Gratia gratiam parti

Gustlik

Jedno wyjaśnienie - żeby nie było nieporozumień:

Ten "nowy" efil jest nowy, ale tylko jeśli chodzi o cechy jednostek. To, co związane jest z grafiką, czyli lista krajów, porządek tej listy, flagi i obrazki, jest TAKIE SAMO jak w poprzednim. Zatem musi działać na grafice z poprzedniego, dlatego nie wysyłałem katalogu OPENDAT w paczce.

EFILE, KAMPANIE:

czata

Cytat: Gustlik w Wrzesień 18, 2012, 10:14:18 PM
A z tą ikoną nie wiem co zrobić. Może poczekajmy czy komuś jeszcze pociąg będzie się źle wyświetlał....
Powinieneś mieć jeszcze save`sy. Załącz scenariusz Zima i sprawdź jednostkę w heksie 03,17.

Gustlik

Niestety - nie mam. Wczoraj robiłem porządki i zostawiłem sobie tylko późniejsze.

A to tylko ta jednostka źle się wyświetla - czy wszystkie inne transporty kolejowe też?

EFILE, KAMPANIE:

czata

Tylko ta. 
Może wina jest w literce D?

EDIT. Możesz sprawdzić u siebie włączając Zimę jako samodzielny scenariusz.

Gustlik

Wiesz co, zgłupiałem...

Próbowałem usunąć "D", próbowałem usunąć drogi z tego heksa, bo myślałem, że jak jest droga i kolej na tej samej linii, to gra nie wie na jaki transport załadować - nic nie pomogło.

Wyślę to Luisowi wieczorem, ale na razie czekam na wiadomość od niego w sprawie buga z samolotami, który wysłałem mu wczoraj. Nie chcę go przywalić mailami, zwłaszcza, że inni też pewnie do niego piszą

EFILE, KAMPANIE:

derwiszx

Gustlik czy zauważyłeś, ze w nowej wersji gry zniknęła opcja wyboru pomiędzy: "użyj ustawień scenariusza"  a  "użyj własnych ustawień".

Niby de facto niewiele się zmieniło, gdyż teraz defaultowo używane są ustawienia scenariusza (czyli te, które proponuje Autor) ale teraz gracz może je modyfikować bez uprzedniego wyłączania opcji "użyj ustawień scenariusza".

Może warto by dać autorowi scenariusza możliwość zablokowania  "grzebania" ( w game settings) w jego autorskim dziele i wypaczania autorskiej idei scenariuszy, poprzez  zablokowanie tej opcji  na poziomie ich tworzenia (w Open Suite)?
Gratia gratiam parti