Spanish Civil War - przyłącz się do wojny dwóch armii

Zaczęty przez Szarik, Kwiecień 10, 2007, 05:57:05 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Depet

Cytat: Janus w Kwiecień 18, 2007, 09:30:14 PM
DEPET DZIEKI ZA PROSTE ROZWIAZANIE PROBLEMU REWELACYJNE SZCZEGÓLNIE DLA MNIE .

A proszę :) - jak mogę pomóc to staram się zrobić cokolwiek.

Depet

Przejrzałem sobie ten e-file jak i kilka Waszych bitew :) i muszę powiedzieć że stoicie trochę na straconej pozycji...w niektórych bitwach nie wiedzieć mi czemu przeciwnik posiada znaczną przewagę w liczbie jednostek - no to jak z nim walczyć :) ? A wracając do e-filu Nacjonaliści maja lepszy sprzęt !!! i to od razu rzuca się w oczy szczególnie jeśli chodzi o artylerie ciężką i lotnictwo.....

Janus

Tak wydawało by sie ze stoimy na straconych pozycjach.
ale sa pewne zalety np-tanki ruskie bt-5
co do altylerji - nie jest zła ta wspierajaca obrone i tania jak barszcz.
Uwaga na pewne rzeczy nie bedące w pancerku
-altylerja strzelajaca na 4 pola nie wspiera w obronie
-rekorny to świetna broń przeciwpancerna potrafiaca sie wycofać.
-obrona przeciwlotnicza jest skuteczna (przynajmniej przeciwko mysiliwcom)
-tanki łatwo zwalcza sie przez piechote jesili nie wspiera ich altylerja.
-ckm strzelające na 2 pola postawione za piechota moga zrobic krzywde
-możdzierze tak samo skuteczne jak ckm. a majace wiecej amunicji i do tego nie narazaja sie na ogień altylerji.
po za tym zuwarzyłem ze ilosc wspierajacej altylerji ma wpływ na straty w obronie
-czli 2 jednostki wsparcia 2 ataki odparte bez strat lub wiekszych strat.

grisha

Debes rellenar el campo del código de confirmación correctamente.

co to znaczy he??
wino, kobiety i PG2

Depet

Cytat: grisha w Kwiecień 22, 2007, 06:01:50 PM
Debes rellenar el campo del código de confirmación correctamente.

co to znaczy he??

Słownik hiszpańsko-polski i do działa :). A tak na serio: daj to do Szarik a Szarik spyta się Waszego prezydenta ...możesz również wysłać to z zapytaniem do jednego z hiszpańskich graczy w naszej lidze.

Janus

Panowie nie jest tak źle - da sie pograć tylko trzeba byc niesamowicie cierpliwym i czekać na błędy przeciwnika .
mój utracił 8 jednostek altylerii ok 14 piechoty prawie wszystkie tanki oraz 4 recony o lotnictwie nie wspomnę za cene 2 piechoty i pewnego obnizenia stanów osobowych.
trzeba tylko trzymac sie poza zasiegiem altylerii ciezkiej i pilnowac by własna altyleria miała czym strzelac i na czym odjechać oraz by wspierała obrone po wycofaniu sie na z góry upatrzone pozycje.
dobrym trikiem jest markowanie ucieczki i kontra tankami z głebokich tyłów.

Depet

No tak ale z tego co widziałem to wasz marszałek/prezydent strasznie skąpi ze sprzętem - przy stosunku sił 2,5:1 nawet doskonała taktyka nie pomoże...

Janus

Jest skąpcem ale rozsądnym daje tyle ile powinien ani mniej ani wiecej
mnie to do wygranej wystarczyło faktem jest ze wyprowadziłewm w pole mojego przeciwnika markujac atak na jego lotnisko - gdybym miał ze 2 opl wiecej i ze dwie ciezkie altylerje na tym kierunku to przeciwnik miał by spore kłopoty niestety ich nie miałem ale i tak w góry zwabiłem sporo sił których nie uzyto gdzie indziej.

STR

STR - PL

Roberto_tr

Szarik

grisha, Janus, Roberto_tr, yazz, ja i teraz ty dołączasz  :)
Gra jeszcze Devean ale po przeciwnej stronie.

Szarik

Przedstawiam aktualną mapę Hiszpanii (wrzesień 1936). Wiadomo już, że Janus i STR atakują prowincję Soria. W tej chwili jeszcze nie ma przydziałów armii dla wszystkich generałów. Nasz kolor republikanów to oczywiście czerwony.

[załącznik usunięty przez administratora]

Franek Dolas

fajne to to:)

szkoda, ze nie mam tyle czasu zeby pograc:)

Depet

Cytat: Franek Dolas w Lipiec 20, 2007, 07:08:06 PM
fajne to to:)

szkoda, ze nie mam tyle czasu zeby pograc:)

Ojjj mnie też to się szalenie podoba ale niestety za mało czasu aby zaangażować się zarówno w płaszczyznę strategiczną jak i taktyczną - wbrew pozorom chyba najwięcej frajdy przynosi tutaj planowanie i rozbudowa własnych prowincji....może za rok....

STR

witam

Jako nowy mam pytanie do weteranów. Na mapie rozstawiam wojsko, podobno nie mozna sie ruszyc w pierwszym ruchu. Moje pytanie dotyczy samolotów, mam ich 9 sztuk, niestety lotniska mam tylko dwa i 3 pola na rozstawienia samolotów. W związku z tym, ze podobno, nie mozna sie ruszac na początku co mam zrobić. Co ture dodawac 3 samoloty. Czy tez moge w pierwszej turze ruszyc sie samolotami na skraj lotniska i wypakowac reszte.

pozdrawiam     
STR - PL