Spanish Civil War - przyłącz się do wojny dwóch armii

Zaczęty przez Szarik, Kwiecień 10, 2007, 05:57:05 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Szarik

Cytat: STR w Sierpień 03, 2007, 09:36:54 PM
Jako nowy mam pytanie do weteranów. Na mapie rozstawiam wojsko, podobno nie mozna sie ruszyc w pierwszym ruchu. Moje pytanie dotyczy samolotów, mam ich 9 sztuk, niestety lotniska mam tylko dwa i 3 pola na rozstawienia samolotów. W związku z tym, ze podobno, nie mozna sie ruszac na początku co mam zrobić. Co ture dodawac 3 samoloty. Czy tez moge w pierwszej turze ruszyc sie samolotami na skraj lotniska i wypakowac reszte. 
Przyznam się, że nie wiem, bo nigdy nie miałem problemu nadmiaru samolotów. Zapytam i przekażę odpowiedź.

Szarik

Cytat: STR w Sierpień 03, 2007, 09:36:54 PM
Czy tez moge w pierwszej turze ruszyc sie samolotami na skraj lotniska i wypakowac reszte.

Tak, możesz.

STR

witam

Dzięki, no to dzis idzie pierwsza tura do nacjonalisty.
A tak nawiase mówiąc czemu akurat ja musze trafiac na jakiś [*%^$$**)^&^%], gram przeciwko SS_Officer   :-\
Grał juz ktoś z nim ?? Jest cienki jak jego nick ?? Czy tez umie grac  ;)

pozdrawiam
STR - PL

Szarik

Cytat: STR w Sierpień 07, 2007, 01:52:50 PM
A tak nawiase mówiąc czemu akurat ja musze trafiac na jakiś [*%^$$**)^&^%], gram przeciwko SS_Officer   :-\
Grał juz ktoś z nim ?? Jest cienki jak jego nick ?? Czy tez umie grac  ;)
Nie mam pojęcia, nigdy na niego nie trafiłem w grze. To raczej ktoś nowy.

STR

No sie dobrze składa ja tez jestem nowy ;) jak ten popapraniec wielbiący ss :-/
STR - PL

Janus

STR

Grzesiu "złościłem" sie na początku zanim nie zacząłem grac. Teraz "zły" jestem bo mi przeciwnik wyjechał na weekend. Mam przerwę w rozwałce jego nacjonalistycznej armii :D

Screen z około 9-10 tury. Obecnie jest tura 13a i czekam na 13b.
Wróg kompletnie nie przygotował sie do walki. Rozstawił całe siły wzdłuż rzeki i troche w okolicach pagórków [niebieska linia]. Nie sprawdził mapy i nie wiedział iz rzeke mozna przebyc tylko w miesci [żółte kółko]. Ja to wiedziałem i skoncentrowałem sie na odcinku centralnym.
Od północy zatoczyłem koło jednostkami szybkimi zaskakując go tym kompletnie.
W srodku i na południu [centrum] postępy utrudniały wzgórza. Wszelkie trudnosci zostały jednak przezwyciężone przemy na przód. W obecnie mam uchwycony przyczółek na terenie wroga. Miasto jest moje :D
Postanowiłem ze zanim zajme mu reszte VH wybije jak najwiecej jego wojska  >:D

Nie przewiduje niespodzianek, zostało 19 tur do konca, jesli nie wywinie sie ucieczką, załatwie go do nogi.
Jeńców nie biore szczegolnie jak nimi dowodzie ss-oficer  :-\

A Grzesiu jak tobie idzie ofensywa  ;D
STR - PL

Roberto_tr

Szarik, a czy coś wiadomo na temat mojej bitwy ?

Jest już po połowie sierpnia a ja nie mam ani mapy ani nic ... :-\

Szarik

Cytat: Roberto_tr w Sierpień 18, 2007, 05:04:51 PM
Szarik, a czy coś wiadomo na temat mojej bitwy ?

Jest już po połowie sierpnia a ja nie mam ani mapy ani nic ... :-\

Ja też nie mam jeszcze swojej. STR już gra.
Trzeba się uzbroić w cierpliwość.

STR

witam

Potrzebuje dokładnej informacji kiedy nastepuje wzięci wrogiego generała do niewoli.
Namierzyłem swego wrogiego wroga, mamy juz ze sobą kontakt wzrokowy, teraz tylko muszę go schwytac do niewoli :)
Szarik na Ciebie licze, podobno jednego juz masz na sumieniu ;-)
Mam go okrążyć ?? Czy zgładzić ??

A i jeszcze pytanie, jakie są korzysci dla mnie, dla naszej strony jesli uda mi sie go złapać.
Chciałbym wyczerpującą informację w mozliwie jak najszybszym czasie.

pozdrawiam

STR - PL

STR

witam

Mam nadzieje ze wróg nie czuwa ;-)
Sytuacja na obecną chwile wygląda tak.

Co mu zrobić :)

pozdrawiam
STR - PL

Szarik

Cytat: STR w Sierpień 21, 2007, 04:15:13 PM
Mam go okrążyć ?? Czy zgładzić ??

Trzeba wykosić oddział wrogiego generała. Okrążenie to za mało i uważaj po po 10 turze może generał podjąć decyzję o odwrocie i nici z jego przechwycenia pomimo tego, że był okrążony.
Co do dokładnych konsekwencji wzięcia do niewoli wrogiego generała, to nie jestem w stanie teraz tego napisać (jestem na urlopie).

STR

witam

Dzieki za porady.
A dzień dzisiejszy i ture 20a stan jest taki.
Na horyzoncie 2 odziały piechoty i generał :)

STR - PL

Szarik

Sytuacja jest super. W momencie zniszczenie jednostki z tym generałem jest koniec gry.

STR

witam

Generał poszedł do piachu.
Mam coś gosciowi coś napisac czy na sie sam domyslec ze to juz koniec :)
Daj znac jeszcze nie wysłałem tury.

pozdrawiam
STR - PL