Spanish Civil War - przyłącz się do wojny dwóch armii

Zaczęty przez Szarik, Kwiecień 10, 2007, 05:57:05 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Szarik

Ruszyła nowa edycja Spanish Civil War. Jest to walka dwóch armii: Nationalist Army i Republican Army. Każdy może opowiedzieć po dowolnej stronie i być generałem jednej z tych armii. Do podboju jest cała Hiszpania.
Rozgrywka toczy się na dwóch poziomach: strategicznym i taktycznym. Na poziomie strategicznym podstawą jest mapa Hiszpanii, która jest podzielona na prowincje. Tam planuje się ruchy armii, budowę fabryk itd... Na poziomie taktycznym podstswą jest PG2 z Lupo e-file 2.14. Do każdej prowincji dopierana jest mapa, a do każdej bitwy jest robiony scenariusz. Każdy z generałów ma swoją armię i jego jednostki zbierają doświadczenie z bitwy na bitwę. Można też zostać wziętym do niewoli jako generał bo w PG2 każdego generała reprezentuje jedna jednostka która ma 500 punktów doświadczenia (trzeba jej pilnować jak oczka w głowie :) ). Wygrywa ten kto podbije całą Hiszpanię.
Aby być generałem i uczestniczyć w bitwach na poziomie taktycznym nie trzeba znać języka angielskiego. Aby uczestniczyć w planowaniu na poziomie strategicznym niezbędna jest znajomość języka angielskiego.
Proszę aby każdy, kto jest chętny do walki aby się zgłosił w tym wątku, a ja go zgłoszę do gry po stronie Republican Army ponieważ jest, to strona po której ja będę walczył.
Gra na poziomie strategicznym jest prowadzona na forum zonaoscura:
http://zonaoscura3.foros.ijijiji.com
Można się tam przyłączyć bez mojego pośrednictwa również po stronie Nationalist Army.
Jestem w posiadaniu regulaminu Spanish Civil War (po angielsku, z mapą Hiszpanii) oraz Lupo e-file 2.14. Każdemu kto się zgłosi mogę podesłać te pliki.
Bardzo proszę aby generałowie, którzy będą się zgłaszali byli pewni, że będą w stanie podołać. Co prawda na raz będzie się grało tylko jedną singlową grę, ale tempo tej gry musi być bardzo duże (dostałeś turę - odsyłaj tak szybko jak to możliwe).
Wcześniejsza edycja Spanish Civil War w której brałem udział była rozgrywana na włoskim forum, na którym była również rozgrywana Word War 3. Zanosi się na to, że po przenosinach na hiszpańskie zoneoscura rozgrywka nabierze dużego tempa.

Roberto_tr

Bardzo ciekawie się zapowiada  8)

Wpisz mnie na listę

Pozdrawiam

grisha

wino, kobiety i PG2

yazz

Ja też się przyłączę. Około i gier będzie to rozegrania? Bo nie wiem czy podołam.

Depet

Ja tylko dodam że zostanie dodana opcja zaraportowania wyniku w tej imprezie również na naszej stronie :). Tak więc "dwie pieczenie na jednym ogniu" - możecie za pomocą 1 gry zdobyć punkty i tam i tutaj - nic Was to nie kosztuje. A np. w twoim przypadku grisha gdy zajmujesz 3 miejsce w lidze i gonisz lidera to są po prostu łatwe, szybkie punkty....

Myślę że taka opcja jest po prostu sprawiedliwa....obciążenie grą w naszej lidze jest ogromne i trzeba w końcu zamienić ligę na miejsce notowania swoich wyników - nic więcej. Ja jeszcze pomyśle czy się przyłączyć....

Szarik

Zgłosiłem po stronie Republican Army grishę, Roberto_tr oraz yazza.
W tej chwili zapoznaję się z sytuacją na froncie i wkrótce przedstawię jej obraz. Walka trwa od grudnia 2006. Została rozegrana jedna pełna tura strategiczna - jeden miesiąc wojny. Gra startowała w lipcu 1936 roku. Teraz mamy sierpień 1936 roku.

krzemyk

interesujące :) , Szarik pytanie: jakie są wymagania od strony technicznej, czy należy coś zainstalować, czy nie będzie się gryzło z dotychczasowymi efilami?

Janus

to ciekawa sprawa tylko jak grać i  co trzeba na kompie instalować
i czy trzeba znać angielski? jesili tego ostatniego nie trzeba znać to chetnie .

Szarik

Cytat: krzemyk w Kwiecień 12, 2007, 10:42:16 PM
interesujące :) , Szarik pytanie: jakie są wymagania od strony technicznej, czy należy coś zainstalować, czy nie będzie się gryzło z dotychczasowymi efilami?
Tu jest wymagany zupełnie inny efile:
Lupo e-file 2.14

Szarik

Cytat: Janus w Kwiecień 13, 2007, 07:31:50 PM
to ciekawa sprawa tylko jak grać i  co trzeba na kompie instalować
i czy trzeba znać angielski? jesili tego ostatniego nie trzeba znać to chetnie .
Tak jak pisałem wcześniej nie trzeba znać angielskiego i zdać się tylko na to co ja będę przekazywał.

Szarik

Cytat: Janus w Kwiecień 13, 2007, 07:31:50 PM
jesili tego ostatniego nie trzeba znać to chetnie .
Wysłałem twoje zgłoszenie do gry.

STR

STR - PL

Roberto_tr

No ! Szarik, mistrzu Zamieszania  ;) Jak tam z tą wojną ??? Bijemy Nacjonalistów czy nie ?
Odezwij się chłopie bo widzisz ilu chętnych do bicia worga  ;D
Kiedy zaczynamy ?

Szarik

krzemyk

Szarik, to ja bardzo proszę o podesłanie na mój adres email regulaminu Spanish Civil War oraz Lupo e-file 2.14. Jestem ciekawym z czym się to je :)  z góry dziękuję