Jak w Gimie mapy robić.

Zaczęty przez sympatyk, Kwiecień 01, 2014, 07:34:22 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Rudel

Jako że to będzie komplet map przedstawiam nową mapę roboczo nazwaną Wyspy Russela mniej więcej tak będzie wyglądała

Prawo do ran i śmierci mają nie tylko odważni

Rudel

To nowa mapa z kompletu Salomonów nie gotowa jeszcze ale już bliska ukończenia

Powoli powstają mapy Salomonów ;D.  Będą na razie 3 mapy. Co wy na to czy jakaś się jeszcze przyda?

Rudel

Już jest ostateczna wersja Guadalcanal mam nadzieję że będzie się na niej dobrze grało ;)

Rudel

To już nowa propozycja mapy Nowej Georgii co o tym sądzicie na razie tylko teren i propozycja morza

Nowe mapy mam taką nadzieję dadzą nam dużo rozrywki z marynarką wojenną. Trzeba będzie inaczej trochę grać, ale to nie problem dla lubiących walki na morzu ::)

Zsamot

http://opengeneral.pl/
Allah jest wielki ale B-52 też jest duży.
Jesteśmy na FB:
https://www.facebook.com/groups/140111696051369

Mario

Obie mamy są fajne :).
Nie mogę się doczekać, żeby na nich zagrać jakieś bitwy w nowej kampanii ;D
Najjaśniejszy Panie, do prowadzenia wojny potrzebne są trzy rzeczy: pieniądze, pieniądze i jeszcze raz pieniądze.

Rudel

Nowa mapa z Salomonów już nabiera kształtów

Mario

Najjaśniejszy Panie, do prowadzenia wojny potrzebne są trzy rzeczy: pieniądze, pieniądze i jeszcze raz pieniądze.

Rudel

Lekkie poprawki i wkrótce będzie gotowa. Morze wymaga obróbki jeszcze chyba.

DanielS

Rudel

To propozycja Nowej Georgii 3 mapy z obszaru Salomonów

Jak się ona Wam widzi? ::)

Mario

Super, szczególnie ten fragment z wulkanem ;D

Rudel

Mario to Kolombangara wulkaniczna wysepka, ale wygląda nieźle. Pracuję nad nazwami i będę je publikował niedługo. Powolutku całe Salomony będą zrobione. Myślę,że to dobra wiadomość i tylko Boungaville zostanie z Salomonów do zrobienia.

sympatyk

Widzę, że Rudel się stara robić najlepsze mapy, nawet lepsze od moich.

No to dorzucę kilka domków - może się przydadzą ... większość z mapek robionych do nowej kampanii 
People"s General Danish Prussian War 1864

no i plik w Gimpie do pobrania - jak kto chce ..

http://open_nfog.sympatyk.strefa.pl/Domki_Mich_Lofot.xcf

Rudel

Dzięki. Domki są rewelacyjne. A mapy jak mapy nie są jakieś szczególne ::), moje  mapy to wielka zasługa Sympatyka to on mnie natchnął by zacząć je robić. Dzięki współpracy znaleźliśmy sposób na mapy morskie. Rezultaty są obiecujące aczkolwiek pracochłonne. Jednak robienie map to dobra zabawa i nie tylko. Zaowocuje to większą ilością map morskich i da zabawę nam wszystkim.