Scenariusz Open Kursk v1.2...

Zaczęty przez Depet, Styczeń 24, 2008, 08:38:46 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Depet

Cytat: Gustlik w Luty 12, 2008, 08:01:27 PM
Gotowe!! Sprawdź czy działa - powinna być wersja 3.7

Szczegóły w dziale "Gustlik Center"

Dzięki Gustlik - zaraz zaktualizuje gameseta  :bow

Cytat: giees w Luty 12, 2008, 08:23:32 PM
Fajnie.
PS. To ostateczna wersia efila na turniej ?

Tak to już ostateczna wersja.

giees

Wyszukiwarka ogloszeniowa Broomer.pl. Znajdz samochod.

Depet

Cytat: giees w Luty 19, 2008, 09:24:59 PM
I jak tam , kiedy startujemy ? :)

Info od Szarika: "Big Buying wystartuję w rozpoczynającym się tygodniu."

giees

Cytat: Depet w Luty 20, 2008, 09:45:15 PM
Cytat: giees w Luty 19, 2008, 09:24:59 PM
I jak tam , kiedy startujemy ? :)

Info od Szarika: "Big Buying wystartuję w rozpoczynającym się tygodniu."

Hummm wsumie nie chce nic mowic ale niedlugo minie miesiac od momentu kiedy mial zastartowac.

Depet

Cytat: giees w Marzec 02, 2008, 01:41:55 PM
sumie nie chce nic mowic ale niedlugo minie miesiac od momentu kiedy mial zastartowac.

Wiesz co nie wiem o co chodzi - scen jest, skrypty turniejowe są...ostatnio w ogóle Szarika nie mogę złapać...może zachorował albo ma nawał pracy ? No nic czekamy na jakieś info.

giees

Faktycznie , juz nawet Eric pytal mi sie gdzie jest Szarik (bo czesto siedzial sobie na warzone) :)

Szarik

Cytat: giees w Marzec 04, 2008, 12:32:39 AM
Faktycznie , juz nawet Eric pytal mi sie gdzie jest Szarik (bo czesto siedzial sobie na warzone) :)

Żyję, ale jestem zawalony robotą i do tego zmagam się z chorobą. Przepraszam za opóźnienie, turniej wystartuje na dniach - najpóźniej w poniedziałek.

giees

Humm , moze by poprostu rozlosowac gry i zaczac zabawe a jak Szarik znajdziesz czas to dopiszesz wszystko... Mozna by juz zaczac ten turniej , chyba ze tylko mi na tym zalezalo...

Depet

Cytat: giees w Marzec 11, 2008, 11:37:27 PM
Humm , moze by poprostu rozlosowac gry i zaczac zabawe a jak Szarik znajdziesz czas to dopiszesz wszystko... Mozna by juz zaczac ten turniej , chyba ze tylko mi na tym zalezalo...

Heh to już powoli zaczyna wyglądać jakbyśmy lekceważyli userów i zapowiedziane projekty. Najnowsze info od Szarika:

Niestety jak zauważyłeś mam problemy aby wykroic teraz czas dla klubu. Nałożyło się parę rzeczy (remont pokoju, wymiana komputera) a ja źle oceniłem ilośc czasu potrzebną mi do wykonania kilku zadań. Ale idzie ku lepszemu :-)

A więc jeszcze trochę musimy poczekać..ale "idzie ku lepszemu"  ;D

giees

Mimo wielkiego szacunku do was: mnie mozecie z niego wykreslic. Poltora miesiaca codziennego wchodzenia czy wreszcie sie cos ruszylo. Generalnie rozumiem brak czasu ale w tym turnieju jest tyle osob ze rozpiske pierwszych walk mozna bylo nawet dac w osobnym temacie na forum i rozeslac maile. Mysle ze zajeloby to cale 10 minut.

Pozdrawiam Giees

Depet

Sorry że dopiero teraz ale święta i nie miałem czasu sie do tego odnieść wcześniej.

Cała sytuacja jest faktycznie nieciekawa - za mailowałem do Szarika dzisiaj - czekam na odpowiedź, proszę jeszcze o kilka dni cierpliwości.

Cytat: giees w Marzec 20, 2008, 11:01:41 PM
Mysle ze zajeloby to cale 10 minut.

Z pewnością ale turnieje to sekcja którą zajmuje się tylko Szarik i dlatego nie mogłem nic zrobić :(

Szarik

Rozpoczynamy dzisiaj z dużym opóźnieniem turniej Panzer General 2: Big Buying 2008. Opóźnienie powstało z mojej winy - biję się w piersi - za co bardzo przepraszam i obiecuję poprawę.  Na osłodę dodaję od siebie, dla zwycięzcy, dwie gry z czterech do wyboru: Narodziny Ameryki lub Tin Soldiers: Aleksander Wielki oraz Gary Grigsby`s: World at War lub Supreme Ruler 2010. Wszystkie gry są nowe w polskiej wersji językowej.
Do turnieju przystąpiło 9 graczy, 2 graczy rozpoczyna zmagania od 1/8 finału, pozostali od ćwierćfinałów.
Drabinka turnieju jest dostępna w postaci graficznej, układ par jest losowy - nie było graczy rozstawionych.
Rozpoczynającym grę jest zawsze gracz 1.
Ponieważ turniej jest opóźniony, to skrypty pilnujące regularności w wysyłanych turach zostaną uruchomione dopiero za tydzień.
W dziale download można pobrać gameset z obowiązującym w turnieju e-filem oraz scenariuszem.
Życzę udanych zakupów na froncie.

Rommel

Panowie - turniej wystartował.
Witam wszystkich moich przeciwników w grupie - w GRUPIE ŚMIERCI ;D :'(
Dziękuje Ci Szarik :P
Jestem ciekaw na jakiej zasadzie odbywają się losowania grup?
W naszej grupie mamy graczy wg kolejności alfabetycznej:
Giees - 8 miejsce w lidze (wg mnie gracz na Warzone nr2 na świecie i wice mistrz turnieju on-line)
Janus-10 miejsce (dwukrotny wice mistrz Polski, o innych tytułach nie wspomnę)
Lejsik-14 miejsce
Pepe1941-4 miejsce
Rommel-2 miejsce.
Z pierwszej dziesiątki TYLKO 4 graczy :o
Wg mnie w tym turnieju liczą się dwaj gracze wg kolejności alfabetycznej Giees i Janus (pozostałych graczy proszę o wyrozumialość to jest moja opinia) jak los im bedzie sprzyjał to spotkają się w półfinale. :'(
W drugiej grupie gracze mają następujące pozycje w lidze:
Foit-6 Grisha-16 Luigi-25 Panowca-13
A tu z pierwszej dziesiątki tylko jeden gracz ;D
Tutaj pozycja Grishy jest zaniżona, wg mnie jest to gracz niewygodny z którym b.ciężko się gra a w rzeczywistości pozycja powina być wyższa.
Więc Panowie Generałowie gdzie jest tu sens i logika, oraz pozostałe inne czynniki w doborze grup i losowaniu grup ??? ??? ??? :o

Szarik

No tak, spodziewałem się takiej reakcji :-)

Po pierwsze w turnieju nie ma grup - jest to system pucharowy.
Po drugie jeżeli zadać się na zupełną losowość, to zawsze będzie duże ryzyko, że gracze silni trafią na siebie szybciej niż w półfinale lub finale. Rok temu w turnieju BB1 też rozstawienie graczy było zupełnie losowe, ale zastrzeżeń nikt nie miał , bo silnych graczy rozstawiło równomiernie.

Gwarantuję, że rozstawienie graczy jest w 100% losowe. Każdy gracz przed losowaniem miał przypisany numerek i losowałem numerek gracza po kolei dla każdej pozycji startowej w drabince.

giees

No Szarik lepiej późno niż wcale :) Mam nadzieje ze się wykurowałeś... bo cichutko tu bez Ciebie.
Faktycznie , dosyć gęsto po lewej stronie drabinki. Rommel oczywiście skromniutko nic o sobie nie wspomniał :P
(gdzie ja sie tam licze , dla mnie ten efile to czarna magia)

Jak dla mnie zabawna sytuacja po już przemogłem się żeby pograć na innym efile , by pograć z kimś nowym a tu akurat 2 graczy z którymi już miałem przyjemność :)  Będzie zabawa..

Jeszcze jedno pytanie co do losowania.. Czy za kazdym razem strony tez sa losowane ?
Jesli tak to mam nadzieje zeby moneta bedzie spadac zawsze na czerwona strone  <hahaha>

Pozdrawiam uczestników