zasady gry w turniejach-tyczy wysyłania wszystkich tur

Zaczęty przez Janus, Sierpień 20, 2009, 06:48:04 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janus

witam
doszły mnie słuchy iż jest obowiazek urzyczania swoich tur z gry w turnieju innym graczom lub organizatorom.
:-\
jesili to prawda
to ja się pytam ?
czemu inny gracz nie grający ze mną i nie płacący za swą wiedzę przegraną ma kożystać z tej wiedzy?
jak gram danego scena oraz jakie założenia taktyczne stosuję to raczej nie jest informacja do ogólnego wykożystania przez kogoś komu nie chce się poznać scena oraz wysilić szarych komurek
O WARUNKACH jakie trzeba stwożyć by wygrać nie chce mi się nawet wspominać.
PO PROSTU JEST TO FORMA SZPIEGOSTWA . >:D

rozumiem iż są pewne wymogi by udowodnić czy się grę rozegrało ale przecierz wystarczą ostatnie np 4 tury.

A jesili przeciwnik ma wątpliwości co do utrzciwości rozgrywki to się całkowicie zgadzam by przesyłać wszystkie tury do sprawdzenia ale
tylko w tych okolicznościach a nie w innych.
a jesili już to jest wymóg to niech nikt poza Szarikem nie ma do nich dostępu.
PROSZĘ O WYPOWIEDZI TYLKO W TEJ SPRAWIE
BYĆ MOŻE KOLEGA SZARIK ZMIENI ZDANIE W TEJ KWESTJI

Rommel

Zgadzam się z Janusem, niech się też wypowiedzą inni gracze

Rommel

Dyskusja w tym poście dotyczy:
Ogólne zasady dotyczące rozgrywek Pucharu Generałów (w przygotowaniu)
punkt.6 cytuje:
"Cykl Pucharu Generałów ma za zadanie nie tylko dostarczać rozrywki, ale także podnosić umiejętności członków Gildii. W związku z tym wszystkie rozegrane spotkania są dostępne publicznie i każdy członek Gildii ma prawo poprosić o przesłanie tur z dowolnego spotkania w ciągu miesiąca od zakończenia turnieju."

giees

Z takimi praktykami spotkalem sie we wszystkich mi znanych grach strategicznych ktore umozliwialy zrobienie replayu gry.
Mocno podnosi poziom gry grupy.

Wg mnie wszystkie mecze powinny byc w dziale download a najciekawsze analizowane wraz z screenshotami.  Podniesiemy poziom gry w lidze.

Oczywiscie rozumiem ze koledzy maja inny punkt widzenia.
Wyszukiwarka ogloszeniowa Broomer.pl. Znajdz samochod.

Janus

w sumie w pewnych kwestjach się zgodzę Panie Giess
-zamieszczanie opisu ciekawych  bitew- tak
-zamieszczanie ciekawych tur w których widać jak ktoś kogoś atakuje i w jaki sposób- tak
ALE STANOWCZE NIE BY DAWAĆ GOTOWE ROZWIĄZANIA W CAŁEJ GRZE
  BY GOŚĆ WIEDZIAŁ CO BĘDZIESZ ROBIŁ?
A ELEMENT ZASKOCZENIA W GRZE SIĘ NIE LICZY?

Szarik

Jestem za całkowitym udostępnieniem tur.
Tu nie chodzi o publiczne sprawdzanie czy ktoś oszukuje czy nie.
Tu chodzi o to aby był dostęp do materiału do analizy, dzięki któremu można podnieść swój poziom gry.
Ambitni gracze z tego na pewno skorzystają.
Pomysł można później dalej rozwijać i jeżeli będzie zainteresowanie dodać do najciekawszych gier komentarz. Trochę jest z tym roboty ale być może będzie warto.

Janus

TAK WIDZE ZE TO JUŻ POSTANOWIONE?
I NIC SIĘ NIE ZMIENI ?
ALE CZY ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ INFORMOWANIA O TYM KTO KOŻYSTA Z GOTOWYCH ROZWIAZAŃ ?
BO JA CHCIAŁBYM WIEDZIEĆ CZY GOŚĆ WIE JAK JA ROZGRYWAM DANĄ  GRĘ  BY NIE ZOSAĆ NIE MILE ZASKOCZONYM >:D

giees

Cytat: Janus w Sierpień 21, 2009, 09:41:20 AM

ALE STANOWCZE NIE BY DAWAĆ GOTOWE ROZWIĄZANIA W CAŁEJ GRZE
  BY GOŚĆ WIEDZIAŁ CO BĘDZIESZ ROBIŁ?
A ELEMENT ZASKOCZENIA W GRZE SIĘ NIE LICZY?

Tak jak pisalem - rozumiem ten punkt widzenia. Ale jak pomyslec w ten sposob - slabszemu graczowi nic nie da ze zobaczy jak rozegrales tury bo jest zbyt wiele czynnikow ktore decyduja o wyniku. Mocny gracz z drugiej strony wie jak ma zagrac. Detale sprawiaja ze kazda rozgrywka jest inna. A ze dzieki tym detalom sie wygrywa...

Janus

;D
TAK MASZ RACJĘ
WYGRYWA SIĘ DZIEKI DROBNYM SZCZEGÓŁOM
ALE ALE CZY JAK KTOŚ ZNA JEDEN SPOSÓB ROZEGRANIA SCENA
A ZASKOCZYSZ GO INNYM?
CO BYĆ MOŻE NIE BĘDZIE MOŻLIWE JAK JUŻ ZOBACZY JAK ROZEGRAŁEŚ TO W INNY SPOSÓB I PRZEANALIZUJE GRĘ I TO NIE JEDNĄ WIĘC W ZASADZIE MUSISZ ZAGRAĆ SOLIDNĄ PROSTĄ GRĘ BEZ FAJERWERKÓW.
A PANCEREK STRACI DELIKATNIE SWÓJ UROK.

Roberto_tr

Dramatyzujecie chłopaki jak zwykle ...

Żeby wszyscy byli zadowoleni a roboty mało to proponuję udostępniać/wrzucać na stronę pliki z turami TYLKO z finałów poszczególnych turniejów.

W ten sposób za szybko nie sprzedacie swoich tajemnic Panowie a i jak już coś ma się opisywać to lepiej żeby to były gry o największą stawkę i o najwyższym poziomie.

Jeśli chodzi o moje prywatne odczucia co do udostępniania tur to zwisa mi to.
Korona z głowy mi nie spadnie jak ktoś mnie ogra, a to że ktoś będzie miał kłopoty w grze ze mną (lub nie - asem nie jestem ;) ), pomimo znajomości mojej strategi, to mi osobiście zawsze da trochę satysfakcji.

giees

Dokladnie.

Zeby zalagodzic sytuacje jako pierwszy udostepnie wszystkie replaye z gier na warzone od 2006 roku.  :D

Rommel

Cytat: giees w Sierpień 21, 2009, 04:54:44 PM
Zeby zalagodzic sytuacje jako pierwszy udostepnie wszystkie replaye z gier na warzone od 2006 roku.  :D
To ja poproszę o te pliki  ;D ;D ;D
Z wielką chęcią uzupełnie swoje braki na Warzone ;D
Proszę o ich wysłanie :o, Żartowałem Kolego. :D
Cytat: Szarik w Sierpień 21, 2009, 09:59:00 AM
Jestem za całkowitym udostępnieniem tur.
A ja po dłuższym zastanowiniu NIE :!:
Jeżeli ktoś chce być dobry niech gra z najlepszymi  :drink
Może w ten sposób się czegoś nauczy ::)

Cytat: Roberto_tr w Sierpień 21, 2009, 02:44:34 PM
Żeby wszyscy byli zadowoleni a roboty mało to proponuję udostępniać/wrzucać na stronę pliki z turami TYLKO z finałów poszczególnych turniejów.
W pewnym sensie się zgadzam, półfinał MP i finał MP jest rozgrywany twarzą w twarz i niech te pliki można będzie pobrać zawsze i przez każdego.
Te rozgrywki może śledzić każdy kto jest na zlocie więc nie stanowią one tajemnic.

Rommel

Cytat: Szarik w Sierpień 21, 2009, 09:59:00 AM
Tu chodzi o to aby był dostęp do materiału do analizy, dzięki któremu można podnieść swój poziom gry.
Ambitni gracze z tego na pewno skorzystają.
Pomysł można później dalej rozwijać i jeżeli będzie zainteresowanie dodać do najciekawszych gier komentarz. Trochę jest z tym roboty ale być może będzie warto.
Mylisz się Szarik  :!:
Poziom gry nie podnosi się poprzez oglądanie czyjś gier, a przez grę z najlepszymi.
Więc po co mamy publicznie udostępniać tury.
Wg mnie to ABSURD.
Natomiast poziom gry można podnieść poprzez storzenie Ligi Generałów.
Jeden scen rozgrywany przez wszystkich graczy.
Uważam że należy ten pomysł doprowadzić do realizacji.
Grałem w różnych ligach i w żadnej nie spotkałem się z tak głupim pomysłem.
Owszem gracze między sobą mogą udostępniać tury gier, ale nie publicznie.

Rommel

Dyskusja tu rozgorzała, więc napisze wprost wg mnie czołówka polskich graczy to: kolejoność alfabetyczna:
Giees, Janus, Rommel ( wybaczcie że wymieniam siebie) i niebawem może dołączyć Cpt,Pablo.
oraz Bob gracz który nie jest aktywny.
Jezeli kogoś pominąłem to proszę o wybaczenie.
Tytuł Mistrza Polski wywalczony przez Darknozę jest dla mnie osobiście nic nie znaczący.
Proponowałem Darknozie na zlocię partyjkę w panzera Pg2, niestety nie chciał ze mną zagrać ;D >:(
Nie będe tego komentował. 8)
Jeżeli tymi słowami uraziłem Kolege Darknoze, to z wielką chęcią stawię się na pojedynek twarzą w twarz, nawet na drugim końcu Polski (mój emeil jest znany, a numer mojego telefonu posiada większa część aktywnych graczy i Szarik)

giees

Cytat: giees w Sierpień 21, 2009, 04:54:44 PM
Chyba pozwolilem sobie na zart ktory nie wszyscy zrozumieja.
Dla wyjasnienia - nie ma replayow na warzone lol.

Popieram ze gra z najlepszymi uczy najbardziej, stad moje zdanie ze ogladanie replayow choć pouczajace to gry nie zastąpi.
Sam natomiast przyznam ze w innych grach strategicznych ogladalem replaye w celach edukacyjnych :) Pewnie gdyby nie archaizm PG2 to tez bym poogladal przy kawie bo jest to bardziej rozrywkowe niz telewizja.