Test kampanii "Kwitnące Wiśnie"

Zaczęty przez Rudel, Luty 08, 2015, 08:08:29 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

bobafett2

co do okrętów podwodnych to nie pamietam ktora to cześć generałow to miała ale skłaniam sie ku pacyfik generals ze okrety podwodne miały 2 mozliwosci, szybkiego ruchu bedac wtedy na wynurzeniu i bedac wrazliwym na atak zwykły altyleryjsji nawet z pancerników lub ślimaczyć sie w zanurzeniu bedac trudniej wykrywalnym, dobór ruchu zostawiamy brawurowosci lub ostroznosci gracza :):)tu proponowałbym 1/3 ruch cichcem 5/3 sprint z zasiegu ruchu okretow w obecnej wersji dla okretów podwodnych pod koniec wojny 50% na 200. a i były konstrukcje takie ze w zanurzeniu pływały szybciej niż na powieżchnii.
Nie wygrywa się wojny ginąc,ginąć ma wróg.

bobafett2

Korea-San jesli posiada sie lotnictwo to nie ma tu lotniska wojska inzynieryjne musza takowe zbudować lub zapominamy ze posiadamy lotnictwo w tej misji. przydatność 1-2 bombowców sami docenicie majac je ale nie jest to warunkiem zdobycia w tym scenariuszu BV.N tej misji mamy bodajrze wszystkie wojska aux z poprzedniego scenariusza pod naszymi rozkazami jako wojska wcielone do Core wiec mam kilka armat doradzam je wysłać opodal hexu 29/11 stad lub blizej wesprzecie piechote ktora moze zatrzymać partyzantów forsujacych rzeke a bedzie ich sporo X 2  i maja tez swoja altylerie ! majac nogi w wodzie straty od ostrzału beda mieli wieksze, gdyby było goraco wycofajcie sie do punktu 25/16 i tam jak w Termopilach zatrzymacie partyzantów.Czołg i czesc piechoty skierujcie na VP na PN powinni dać rade go zdobyć. takie sa moje plany zycie niejednokrotnie weryfikuje je chodz wiekszosc da sie łatwo zrealizować.

bobafett2

Ruski-idzie nie prubujcie szarżowac tymi czołgami co sie posiada Radzieckich sorki to nie ta liga tylko bombowce je skutecznie ucisza taka prawda bedzie cieżko a to 3 misja dopiero.Pełno radzieckiej konnicy nabiegamy się by to rozbiegane tałatajstwo wyłapać .:):)Szczególnie że maja ruch fazowy to ich ruch moze sie wydać chaotyczny.

bobafett2

Władywostok Nazwa czerwona zaraza idealnie do nich pasuje tej piechoty NKWD lazło i lazło az sie zabijać ich zmudziło . :):)
Nastepna Misja nie rozczarowywuje znowu czerwona zaraza falami nadciaga :) kojazy mi sie to z grą Supreme commandor 2 gdzie po zbudowaniu linii obronnej zadna frakcja z 3 dostepnych nie jest w stanie jej przełamać nawet jak sie gra samemu przeciw im 3 naraz :):):).Jedno co mnie cieszy ze przestana mi samoloty rozpoznawcze spadać z nieba z braku paliwa .:):):).I znowu zawaliłem nockę a dziś trening i będe miał pary tak na 30 min i flak.O przestali leźć czyli czas na atak w kierunkach VP 7 tura lotnisko na PN zdobyte  bez strat. Teraz VP na Wsch.I po 2 turachVP i lotnisko obok zajetei BV.teraz Sahalin.Sprawdzam czy istniał niszczyciel "Izyaslav i Bip! ni było takowego !! Dlaczego sprawdzałem zaciekawiło mnie to"v" na końcu niepodobna forma do radzieckiej nazwy i to z czasów Stalinizmu w rozkwicie .:):)Z wesołych nazw proponuje "Rdzawnyj, Dziurawnyj, Niesterownyj,Pechownyj,ITP. :):):)Tego na F tez nie było podczas 2 wojny śwwiatowej.AI zakupuje ciągle tylko NKWD i BA 27 to efekt zamierzony czy AI na czkawke sie zebrało. ??:):)

bobafett2

Hong Kong i az mi wstyd za autorów publikacji na których sie opieram nie mam apsolutnie nic na temat floty Chińskiej. Widocznie upadek ich państwowosci i czeste zmiany rządów sojuszy itp spowodowały brak przepływu informacji Ale zeby miedzynarodowy Yen nie miał nic to kładzie srogi cień na nim ubolewam nad tym i nie skomentuje  typów i nazw okretów Chińskich.Tura 4 flota Chińska nie istnieje :):) czas na desant na ogołocone wybrzeże.:):)Czy ja musze mieć takie psie szczeście 16 tur Angielskiej pogody wszak to kolonia brytyjska i deszcz nie powinien dziwić :):) ale 16 tur !! Toż to 5 tura dopiero zaczynam lotnisko budować bo oczywiście marynarka lotnisko stacjonarne zrównała z ziemią.Onie zwracam honor "Yenowi" sterata ta kartek ksero zsunęła mi sie na podłoge z łuzka i teraz poukładajac znalazłem te 4 kartki opisujace flote Chin mieli 2 krazowniki 2 niszczyciele 1 korwete 1 slop 3 stawiacze min i 2 patrolowce
krążowniki to"Ning Hai" i "Ping Hai"6 X 5.5 calowe armaty rozlokowane w 3 wieżach wzorowane na brytyjskim typie Aurora
niszczyciele to "Tai Kang" i "Tai Ping" wzorowane na brytyjskim typie "Hunt"
ten slop to"Yat Sen" klasyfikowany jako krazownik 1 działo 6 calowe 1 działo 5.5calowe 4 X 3 cale 4 X karabiny maszynowe
i wiele statkow rzecznych uzbrojonych dardzo różnie dokładne dane mogę podać na PM-ie . Ale flota Cińska odnaleziona i kamień z serca ups oby nie na stopy.

marekreaktywacja

bobafett2

słuszaj no ty pa ruski ja nie pajemaju paniatna ?? .:):):)Z rosijskiego zawsze mialem 2  i tylko w oststniej klasie technikum do dzis nie wiem jakim cudem mialem 4 !!!A moimi byłyrekordy w ilosci bledów na kartkówkachz rosyjskiego i to na dlugo w latach.Dałem to na tłumacza google i tam jest mowa o Izjasławie okrecie przez W nie jak w scenariuszu V.Teraz poszukam go w mojej kopii Yena teraz jest tyle danych zr powinnienem go znalezc ciut cierpliwości.O widzisz jest tam napisane ze od 1919 był w rezerwie a takie okrety szybko z rezerwy skreślano z list flot i dlatego moze go nie być w Jenie z lat 2 wojny bo byl juz wtedy na emeryturze :):):)Zreszta niechlubna historia bedac flagfowcem flotyloii niszczycieli podczas operacji Monsund osiaść na mieliźnie i uszkodzić wał napędowy hehe :):).Wycofany ze służby 08 sierpnia 1941 zatopiony przez niemiecki samolot.Czyli nie powinno go być raczej we Władywostoku:) pozdrawiam .:):)Izjasław miał jeszcze bliźniaka "Karol Marks".

Rudel

Ale do nazw rosyjskich okrętów na Dalekim Wschodzie to nawet jak byśmy całą flotę zebrali to nie mieli by szans z Kido Butai pod dowództwem Yamamoty. Nazwy mieli ale dobrych okrętów jakoś nie bardzo w tamtym rejonie tylko dużo OP rosyjskich stanowiło jakąś siłę i lotnictwo.
Prawo do ran i śmierci mają nie tylko odważni

bobafett2

OK China-sepuku po lewej pozostawione gołe lotnisko i vp bez obsady praktycznie po pokonasniu czołgu i jednej piechoty cała lewa flanka otwarta i nie broniona chyba ze to celowe skierowanie gracza na zastosowanie głebokiego manewru oskrzydlajacego.pełna para motodiabły tam sie posuwały nieszczesliwie padło na 3X motodiabłów i czołg ze skilem agresywny manewr i po 2 turach sa oni juz koło 11/1 VP.chyba ze mieli oni zołnierskiego diabelnego farta to wszystko jest wpożo.:):)

Rudel

Jeszcze trochę i trafisz na wielkie mapy porada powoli rozbudowuj siły by na nich panować >:D >:D

bobafett2

Chyle czoło za zwot Kido Butai" nie znałem tej nazwy przeczytałem co o tym pisze wiki i fakt z Kido Butai nie poradziła by sobie cała flota Radziecka a jeszcze pod dowództwem Yamamoty.!!chodz byliby i tacy ze zycie weryfikuje sadystycznie prawdy i dobrze poprowadzeni ruscy pokonali by Kido Butai przy ogromnych stratach nie do przyjecia w normalnych ludzkich warunkach.Nie mam na myśli atakow samobójczych ale wiele rozwiazń taktycznych z okresu 1 wojny św dopuszczało taranowanie jako dopuszczalną extremalną taktyke jesli by sie do takiej odległości zblizyli.

bobafett2

China-sepuku prawa flanka wojsk chińskich obrona silna pochwała ataki lotnictwa wsparły działania piechoty pochwała omal nie stracilem motodiabłow zasłuzonych :):)6  tura nie wpełni kontroluje juz połowe mapy, teraz czekam az altyleria doczłapie do tych pędziwiatrów. ("motodiabły =Imperial Guards na motorach").żałosna skuteczność ataku motodiabłów na kawalerie 35 a piechote połknęli jak ryżowe bułeczki. :):)

Rudel

Kido Butai to w wolnym tłumaczeniu Połączona Flota. Ten zwrot dotyczy flot japońskich z 1 i 2 Wś. Jako że bardzo się tym interesowałem to trochę pamiętam. Polecam książkę kmdr Hara 'Dowódca niszczyciela' był on też dowódcą Yahagi w ostatnim rejsie Yamato.

bobafett2

Znam Yahagi ostatrni Japoński krzyk mody najnowszy z lekkich krazowników fantastyczna konstrukcja a zywotnosc po ang dzielność morska fenomenalna.Naliczono ze Yahagi co by tu nie mówić pypcia w porównanniu z Yamato zanim poszedł na dno oberwał taka sama ilosc bomb i torped co Yamato !!!

bobafett2

Wracając do China-sepuku linia bunkrów w połowie mapy przedni pomysł srodek armii skutecznie tam zatrzymany az dobije tam altyleria nieliczna jeszcze :(:( i ta kawaleria 35 jakoby ciut za silna jednych motodiabłow zarżneli nagle z lasu wyskoczyli  przedni pomysł a co sobie gracz bedzie tak sprintem zaiwaniał po nosie mu. Rozpoznanie lotnicze ich nie wykrylo dlatego motodiabły i ten czołg pognały co sił w kierunku lotniska i VP z okazji nalezy kożystać.Jak pech to pech jedna z tych kawalerii ma dewastating fire i 2 razy kąsa. w sensie trudnosci scenariusza genialny pomysł ciekawe czy druga tez miala tą zdolnosc juz jej nie ma wiec nie sprawdze poprawdzie kawalerii jest tam 3 szt ci ostatni maja camuflage expert no to juz mnie mile zaskoczyliście narazie zaciupali jednych motodiabłów i prawie prawie czołg.Nadciągnęła altyleria juz tylko kinnica z camuflage sie ostała ale pomysł takiego ataku na 5 oceniam. tylko co bedzie jesli tamtedy pójdzie ostrozny gracz co bedzie sie trzymał blisko altylerii.Chcecie mnie zabić! prawie udławołem sie jak usłyszałem odglos tej piechoty na nienaoliwionych rowerach picie płynow i taki odgłos ta kombinacja może zabić  ;D:) >:DNo i kawaleria uciekła a nad nia bylo w sumie 4 mysliwce ze zwiekszonym zwiadem respekt dla camuflage experta :):):)rmia Radziecka w odwiedzinach i ten T 35 wielowieżowy  hehe.pokraczna konstrukcja czołgu ale jest zbyt silny dla tych co mam wiec next zadanie dla lotnictwa bombowego  a później nie dziwota ze tak silne bedzie :):)3 X rozpoznawcze samoloty i 7 X mysliwce szuka tej kawalerii juz 2 kolejke bezskutecznie !! zapadła sie pod ziemie !!.Ta kawaleria zaatakowała zaprzodkowane dzialo ale obok było z dowódca wiec juz kawalerii nie ma  ale pewno dopuki by nie zaatakowała bym nie mógł jej znaleźć.