Gustlik Efile dla Open General

Zaczęty przez Gustlik, Lipiec 17, 2010, 01:02:20 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Waldzios

Cytat: Jaro w Lipiec 07, 2025, 12:18:43 PMMarzec 1980. Dostałem jako prototyp amerykańskich SF (Green berets) 1980. Niestety brakuje mi dla nich śmigłowca i chłopaki są uziemieni  :ton
Tu wbrew pozorom nie ma błędu. Jednostki specjalne dostępne po 1980 korzystają z nowych helikopterów, w ramach nowej/oddzielnej wagi transportowej.
Nowe helikoptery stają się są dostępne razem z nową jednostką.
Jeśli otrzymałeś jednostkę jako prototyp, to helikoptery nie będą dostępne.
To typowy problem jednostek specjalnych (i transportów nieorganicznych), w różnych okresach.

Spróbuje to jakoś załatać.

Cytat: Jaro w Lipiec 07, 2025, 12:18:43 PMInny temat - pokrewny z siłami specjalnymi. Śmigłowiec transportowy UH-1 Huey z ruchem fazowym ma zdolność widzenia na 3 pola.
3 punkty zasięgu widzenia to w tym przypadku dużo. Tyle samo co bazowy 'UH-1 Huey' (w klasie TB).
Normalnie maszyna transportowa miałaby tylko 2 punkty widzenia, ale jako maszyna "specjalna" otrzymała ekstra punkt.

GusOpen - aktualizacje/updates: EFile , EquipIcons

sympatyk

Tak całkiem na marginesie
Ta Fulda rozpoczęta w 2015 roku --> wydawało się, że po roku 2019/2020 zostanie dokończona - tj. przeniesiona na średnie mapy lub jedną mapę "500" w początkowych scenariuszach --> jednak nadal jest ciągle niedokończona ...
Kilka osób od początku się nią interesowało i było zainteresowanych  ...

Może warto do niej wrócić i dokończyć!  :bullhorn

Jaro, widzę, ze systematycznie do niej wracasz ..
Może znalazł by się zespół? i pociągną temat?

Jaro

W kwestii wag transportowych- czy różnice w specjalsach są aż tak duże, że wymagają osobnych wag transportowych? Chyba, że to wynika zupełnie z czegoś innego...

Co do Fuldy to wracam, bo nigdy jej nie ukończyłem. Zawsze coś mnie od niej odciągnęło.
Pozdrawiam,
Jaro
------------------------------------------------------
Repozytorium plików instalacyjnych gry:
Dropbox: https://www.dropbox.com/sh/z4l7rs71sxk1jc6/AAD8v6sMojApzyD4NG3IFK4ca?dl=0
OneDrive: https://1drv.ms/f/s!Am2aTZH9AOcoanwyUg8_mMB5lwI

Waldzios

Cytat: Jaro w Lipiec 08, 2025, 06:13:27 PMW kwestii wag transportowych- czy różnice w specjalsach są aż tak duże, że wymagają osobnych wag transportowych? Chyba, że to wynika zupełnie z czegoś innego...
Specjalsi mają zwykle "specjalne" transporty. A "specjalne" transporty wymagają osobnych wag transportowych.

"Specjalsi" w latach 70-tych wykorzystują te same helikoptery co 'Air Cavalry'.
A w latach 80-tych otrzymują indywidualne helikoptery, odmienne od tych wykorzystywanych przez 'Air Cavalry'.
Helikoptery "specjalsów" mają zwiększony zasięg widzenia, a helikoptery 'Air Cavalry' lepsze parametry ataku.

Zbliżony problem dotyka większości jednostek specjalnych w okresie WW2. W tamtym okresie problemem zwykle jest dostępność szybowców transportowych.

GusOpen - aktualizacje/updates: EFile , EquipIcons