Nowe mapy i scenariusze PBEM

Zaczęty przez Szarik, Czerwiec 08, 2006, 05:34:51 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Revolutionary_pilot

Cytatale chyba nadal żaden z niemieckich czołgów nie ma możliwości uzupełnienia ?? - bez tego ciężko jest zatrzymać aliantów.

Nie moge dac Niemca silniejszych grup pancernych nie na starcie.. poprostu nie moge. Probowalem, ale mycha mi sama zjezdza, a klawiatura sie blokuje kiedy chem ustawic Basic strenght Pantera ;).. sila wyzsza. Oni dopiero co po ciezkich walkach w glebszej Francji. I jezeli wogole jakas wieksza sila pancerna to poznie, przy posilkach. Mysle ze obnizenie pancernych sil Alianckich i wzmocnienie obrony lotniczej powinno spelnic zadanie, a raczej utrudnic je dla Aliantow. Przy takim obnizeniu pancerne sily faszystowskie nie wygladaja wcale na duzo mniejsze.

I dzieki za linki, napewno napisze - jednak moja propozycja wciaz aktualna jak ktos by chcial.. stowe daje za taka mape

Depet

Ok - sprawdzi się w najbliższej grze :).

A co z mapą Stalingradu - napiszesz na tamtych forach ? Jestem prawie na 100% pewien ze ktoś się tego podejmie - akurat jeśli chodzi o "produkcję map" to społeczeństwo graczy PG2 ma się świetnie :P.

Ervin von Rommel

hej

Piszę w tym wątku bo tylko tutaj poruszano sprawę scenariusz High Rise. Chciałem go zagrać z generałem PanzerLehr ale wcześniej postanowiłem zagrać z kompem żeby ogólnie zapoznać się z mapą i rozstawieniem jednostek. I mam jeden problem.
Niemiecki myśliwiec, który powinien pojawić się w turze 9 nie pojawia się wcale. Z tego co widzę w PGSuite ma ustawiony hex do pojawienia (0,0) a takiego nie widać na mapie. Może dlatego... A może tylko mi się nie pojawia. Czekam na opinie.

POZDRAWIAM!!!

Ervin von Rommel

Gustlik

Heks (0,0) może sugerować, że myśliwiec ma się pojawić ale w panelu kwatery głównej. Nierozstawiony na mapie.
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

Ervin von Rommel

hej

Tam też szukałem i go nie znalazłem :)

Gustlik

Problem polega na tym, że Suite pozwala pracować także na heksach "niegrywalnych" - czyli na skrajnych rzędach, które gra potem ignoruje... Zdarzyło mi się pare razy umieścić jednostkę na takim heksie - efekt jednak był taki, że w grze ta jednostka mogła z tego heksa zjechać na "właściwą" planszę, ale potem już nie mogła tam wjechać.

No więc wygląda na to, że ten samolot powinien móc przylecieć na pole bitwy - chyba że heks (0,0) jest zupełnie ignorowany.
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

Ervin von Rommel

hej

No właśnie problem w tym że gra w ogóle go nie widzi. Łatwo sprawdzić odpalając sobie scenariusz dwiema stronami (sam ze sobą) i szybko dochodząc do tury 9-tej. Nie ma go też w menu zakupów ani "kwaterze głównej" :) Chyba trzeba po prostu zmienić scenariusz i przenieść samolot (najlepiej żeby pojawiał się razem z bombowcami turę wcześniej).

POZDRAWIAM!!!

Ervin von Rommel